Nitra Nederland

NITRA NEDERLAND


Wij kunnen voor u de deur openen!


Constructiewerk en indeling van een woning


Wij kunnen u zeer voordelig eenvoudig constructiewerk aanbieden en ook plaatsen.


Bij het verbouwen van een wat ouder huis wijzigt vaak de indeling: de deur van de gang naar de keuken vervalt of de wand tussen woonkamer en keuken wordt (deels) open, zodat een grote open keuken ontstaat, enzovoorts.


De muur tussen keuken en woonkamer is meestal een dragende muur. Wordt deze gesloopt, dan moet de constructie met een (stalen) balk ondersteund worden.


Omdat de draagconstructie wijzigt moet u een vergunning aanvragen. Bij de aanvraag moet een berekening gevoegd worden die aantoont dat de gekozen balk sterk en stijf genoeg is.


De stalen balk is hét materiaal om wijzigingen in de constructie op te vangen. De balk(en) moet(en) bij de uiteinden goed ondersteund worden door een muur. Laat bij wijzigingen in de constructie een constructeur berekenen hoe e.e.a. opgevangen kan worden.


Staal brandwerend bekleden
Wanneer brand ontstaat, loopt de temperatuur al snel op tot meer dan 500 graden. De sterkte van staal loopt met het stijgen van de temperatuur sterk terug. Het kan zijn dat een stalen balk zijn dragende functie verliest waardoor instortingsgevaar ontstaat. Om bij een brand tijd te hebben om te vluchten moet een stalen balk minstens 60 minuten brandwerend bekleed zijn. Dat bereikt u met drie gipsplaten van 12,5 mm dikte of met een speciale brandwerende plaat .
Er is onderscheid tussen de indeling en het design van de woning. Indelen is het bepalen van de beste plek en maat voor functies, meubilair en inrichting. Op kleine aanpassingen na (zoals wanden verplaatsen) wordt de woning intact gelaten.


Indeling Advies:

Wij maken een verschil tussen "indeling advies" en "offerte aanvraag gesprek"
Offerte aanvraag gesprek is altijd gratis. Word u verder een klant van ons dan krijgt u ook gratis indeling advies.
Wilt u alleen indeling advies dan  van 1 gesprek van ca. 2 uur wordt een voorstel gedaan voor de indeling en inrichting van een bestaande woning. Hierbij wordt geschoven met functies en worden plekken aangeven voor meubilair.