Nitra Nederland

NITRA NEDERLAND


Wij kunnen voor u de deur openen!


Schilderwerk


Wij verzorgen onderhoudswerkzaamheden voor verschillende soorten gebouwen en projecten zoals monumentale panden, horeca, winkels, kantoren, wooneenheid van Verenigingen van Eigenaren (V.v.E), en woningen.


Bij ons kunt u terecht voor alle binnen- en buitenschilderwerk .


Keuze uit diverse kleuren. Er zijn genoeg opties.


Veel woningen hebben de kleur wit in het interieur of op de meubels. Wit kan een vrij harde kleur zijn in huis. Wanneer er enkel wit wordt gebruikt, dan kan dit al snel koel en streng overkomen. In het algemeen zit er weinig karakter is. Toch heeft het ook voordelen: het heeft een schoon en helder effect. Zorg er wel altijd voor dat wit ook mooi wit blijft. Vuil zie je snel en als iets vies is bij wit, dan valt het al veel sneller op en oogt een ruimte al meteen heel rommelig. Wit kan heel goed met andere kleuren worden gecombineerd.


Koude kleuren: Blauw, blauw-groen, lichtblauw, enz..


Blauw

Blauw wordt in het algemeen gezien als een koele en kalmerende kleur. Ook staat het voor frisheid. Daarom zie je de kleur ook vaak in badkamers of keukens. Het kan vaak een koud gevoel veroorzaken en vooral op winterse dagen wordt dit niet altijd als prettig ervaren. Blauw

kun je wel met enorm veel andere kleuren combineren, omdat de kleur bijna overal bij past. Hoe donkerder de blauwtinten, hoe meer je de neiging krijgt om alles op het gemak te doen. Hoe lichter, hoe meer je in de relaxte en opgewekte sfeer van exotische stranden en Mediterrane vissersdorpen terechtkomt.


Groen

Groen is een kleur om de gemoedstoestand te verbeteren. Het zorgt voor positieve gedachten, inspiratie en herstel. Je moet wel oppassen met groen: teveel zorgt voor een druk effect. Het is wel mogelijk om verschillende groentinten met elkaar te combineren. Je kunt groen ook met veel andere kleuren combineren. Als je kleuren gebruikt zoals lichtgroen

of groengrijs, dan kunnen deze heel goed in een slaapkamer.


Groen en blauw zorgen voor een sfeer die volkomen in balans is. De ideale mix voor een aangename en ontspannende woonkamer.


Warme kleuren: Licht geel, oranje, gouden-oranje, terracotta, licht beige en andere reflecteren op het licht beter en meer licht kan absorberen.


Daarom zijn ze de eerste voorkeur voor donkere kamers, en een tweede voorkeur voor lichtere kamers.


Oranje

Het kleur oranje, dat langzaam in ons interieur binnensloop, kan tegelijkertijd een warme, maar ook een felle kleur zijn. Het is een veelzijdige kleur die zowel een speels als klasse vol karakter heeft en vele leeftijden kan bekoren.

Geel

Geel is een kleur van warmte en vrolijkheid. Ook lichtgele tinten kunnen een gemoedstoestand al verbeteren. Geel kun je het beste gebruiken in ruimtes die donker zijn, omdat ze bijvoorbeeld weinig

natuurlijk licht hebben of zijn gelegen aan de noordkant van een huis. Het kan zijn dat je geel erg intensief vindt. In dat geval zou je geel kunnen combineren met wit of zwart. Geel kan ook heel goed worden gecombineerd met bruintinten.


Aardetinten associëren we met stabiliteit en comfort. In het dierenrijk zorgt bruin immers voor natuurlijke camouflage en bescherming waardoor we deze kleur intuïtief als rustgevend ervaren. Zowel in klassieke als hedendaagse interieurs zijn neutrale bruintinten dan ook een vaste waarde.Grijs

Grijs werd lang beschouwd als een negatieve, vale kleur, symbool van droefheid en smart. Vandaag is grijs echter helemaal in. Deze neutrale kleur staat immers garant voor een geraffineerd en elegant effect en doet de andere kleuren stralen.

unsplash